Ο Χ. Μαμουλάκης για την εκτίναξη του πληθωρισμού

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με την οποία ο πληθωρισμός στην Ελλάδα ανέβηκε στο 12% για τον μήνα Σεπτέμβριο, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

Δείτε: Στο 12% εκτοξεύθηκε ο πληθωρισμός, λόγω της ακρίβειας

Ο υψηλότερος πληθωρισμός από το 1993 – Φτωχοποίηση με σφραγίδα Μητσοτάκη

«Το νέο άλμα του πληθωρισμού στην Ελλάδα για τον Σεπτέμβριο στο 12% – και ο εναρμονισμένος στο 12,1% – αποτελεί ρεκόρ που είχαμε να δούμε από το 1993! Αποδεικνύει παράλληλα, για πολλοστή φορά, ότι η τακτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αρνείται ουσιαστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας και πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, οδηγεί σε βίαια φτωχοποίηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας, σε αδιέξοδο τις μικρές επιχειρήσεις και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τα υπερκέρδη των καρτέλ.

Οι αυξήσεις των επί μέρους δεικτών, όπως του φυσικού αερίου κατά 332%, του πετρελαίου θέρμανσης κατά 65,1%, του ρεύματος κατά 30,5%, των γαλακτοκομικών κατά 23,3% του ψωμιού και των δημητριακών κατά 18,4%, του κρέατος κατά 17,6%, των ελαίων και λιπών κατά 17%, κλπ, μαρτυρούν ότι η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Πρέπει επιτέλους να μπει ένας φραγμός σε αυτό το ράλι ανόδου των τιμών. Ένας φραγμός που αυτή η κυβέρνηση, η χειρότερη της μεταπολίτευσης, είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να βάλει.».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί